Kaj ustvarjam

Izdelujem pisala, pohištvo in pripomočke za dom. Spodaj si oglejte le nekaj mojih končanih projektov, vabim pa vas v spletno trgovino, kjer boste našli kaj unikatnega zase ali za vaše bližnje.

Sušilnica sadja in zelišč 

Lepo je, ko nam narava daje, a še lepše je, da znamo in zmoremo njen dar koristno uporabiti. Sušilnici sadja in zelišč sta trajnostna izdelka lastnega dizajna in izdelave: 1. nakladna sušilnica – izkoriščamo drugi vir toplote (npr. krušna peč, kamin) 2. solarna sušilnica – izkoriščamo moč sonca 3. mini solarna sušilnica – izkoriščamo moč sonca
Več o vseh treh vrstah sušilnic si preberite na zavihku spletne trgovine.

Reliefna stenska ura.

“Ni boljšega časa, kot je sedanji.” (John Kalench). Stenska ura brez številčnice je zasnovana minimalistično, reliefna struktura lesa v razgibani obliki ji daje sodoben izgled. Urni mehanizem je že vključen v izdelek.

Material: hrastov les, velikost: 40 x 20 cm, detajl: stružen les, reliefna struktura lesa

Nalivno pero z leseno škatlico.

Nalivno pero z motivom idrijske čipke je izdelano iz masivnega orehovega lesa in se nahaja v leseni škatlici iz masivnega češnjevega lesa, z gravuro motiva idrijske čipke in napisom “nalivno pero” v slovenskem in angleškem jeziku. Standardno polnilo (bombica) ni vključeno v izdelek. Nalivno pero je dobavljivo tudi brez gravure motiva idrijske čipke z možnostjo poljubne gravure ali napisa na škatlici.

Material: orehov les, češnjev les (škatlica), velikost nalivnega peresa: 14 cm, detajl: ročno stružen les z motivom idrijske čipke, velikost škatlice: 180 mm x 40 mm x 33 mm

Pisalo čipka.

Leseno pisalo z motivom idrijske čipke – klekljane mojstrovine. Čipka ni le modni dodatek, temveč lahko krasi tudi pisalo. Na voljo sta dva modela v dveh barvnih kombinacijah. Na ovitku je zapisana kratka predstavitev čipke v slovenskem in angleškem jeziku.

Pisalo nosi certifikat Art & Craft Slovenija.

Material: češnjev in orehov les, velikost: 13 cm, detajl: ročno stružen les z motivom idrijske čipke

Mislim(o) na okolje.

Iz lesa tramov nekdanje hiše je nastala klubska mizica. S ponovno uporabo zmanjšujemo ogljični odtis, lesu podaljšamo življenjsko dobo, izdelek pa ohrani karakter in dobi nov izgled.

Material: smrekov les, velikost: 100 x 50 x 45 cm, detajl: kovinsko podnožje
Material: smrekov les, velikost: 150 x 80 x 90 cm, detajl: hrastov les

Navdih je narava.

Narava poskrbi, da lahko vsak dan uživamo v njenih lepotah. Tudi drevesa so njene prave umetnije, saj je narava najboljši kipar. Z malo domišljije in z mizarsko žilico pa je votlo deblo postalo unikatna klubska mizica.

Material: lipov les, premer mizne površine: 90 cm, detajl: steklo debeline 6 mm, organske oblike

Franja na dlani, vedno z vami.

Les s pomenom. Partizansko bolnico Franjo, skrito bolnišnico na Cerkljanskem, simbol človečnosti in solidarnosti, je leta 2007 prizadela povodenj in jo skoraj popolnoma uničila. Voda je poškodovala takrat rastoča drevesa, med njimi tudi bukev, v katero je zapisana zgodovina te soteske. Žal je bil ob tem poškodovan njen koreninski sistem in je začela odmirati, zato je bila odstranjena z območja barak. Iz njenega lesa sem v sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija zasnoval unikatno pisalo. Vsako pisalo je ročne izdelave in unikat, različni vzorci lesa so posledica delovanja lesnih gliv. Les je ročno stružen in premazan z naravnim voskom za les. Pisalo se nahaja v ovitku, na katerem je predstavljena kratka zgodba drevesa v slovenskem in angleškem jeziku ter fotografija bukve, iz katere je pisalo izdelano. Ovitek je oblikovan simbolno – vrvica predstavlja šive ranjencev, ob odprtju ovitka pa so vidne tri luknje, simbol brazgotin – kot spomin in opomin na vojni čas.

Pisalo nosi certifikat Art&Craft Slovenija. 

Material: bukov les, velikost: 13 cm, detajl: unikatni vzorci lesa, gravura znaka Patizanske bolnice Franja

Pručka s stilom.

Ko se pručka na ogled postavi… Nekoč hišni pripomoček, danes okrasni element v moderni preobleki. Postavite jo lahko v vsak kotiček, zato je tudi priročno darilo. Vsaka pručka je unikatna.

Material: Hrastov, češnjev in jesenov les, velikost: 40 x 20 x 30 cm, detajl: kombinacije lesa, možnost poljubne gravure

Dom. Toplina. Tradicija.

Z domače kmečke peči je zadišalo po vonju sveže pečenega kruha in priklicalo v spomin čase naših babic, ko se je v topli izbi zbrala na kup družina in z blagoslovom ter s spoštovanjem okusila to dobroto. Lopar je primeren za vse, ki pečejo kruh v krušni peči. Primeren je tudi za peko pic in drugega testa. Naj se tudi vaš kruh zapeče z ljubeznijo. 

Material: hruškov les, velikost: 105 cm (ročaj), premer loparja 40 cm, detajl: ročna gravura

V novi preobleki.

Predalnik je bil nekoč nevestina dota, kjer je hranila svoja oblačila in shranjevala dragocene predmete. Ta kos pohištva je potegnjen iz pozabe, obujen spomin na preteklost mu daje sveži izgled s čistejšimi linijami ter dvobarvno kombinacijo lesa. Za shranjevanje lepih spominov.

Material: češnjev in javorjev les, velikost: 100 x 60 x 100 cm

Odkrivamo skrito.

Skrinja je nepogrešljiv element v vsakem dnevnem prostoru, saj služi kot klop ali kot odlagalni zaboj za igrače, šolske potrebščine, časopise, drva za kamin ali peč, … in vedno bo vse na svojem mestu. Pritrjeni blažilci omogočajo mehko odpiranje in zapiranje, na dnu pa se nahajajo tudi štirje koleščki za lažje premikanje.

Material: lužen bukov les, velikost: 150 x 50 x 45 cm, detajl: gorenjski nagelj iz aluminija

Mizica, pogrni se!

Unikatna klubska miza v kombinaciji staranega lesa in lakirana na visoki sijaj. Združitev tradicionalnega  in modernega. Okvir je sestavljen iz dekorativnih macesnovih čepkov. Mizica, ki jo boste želeli postaviti na ogled.

Material: smrekov in macesnov les, velikost: 70 x 50 x 50 cm, detajl: staran les z dekorativni macesnovi čepki